Wesselink Kozijnen is de houten kozijnen fabriek voor uw kozijnen

Houten kozijnen kunnen de finishing touch zijn voor uw bouwproject. Maar dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat op duurzame wijze geproduceerd wordt en geleverd wordt volgens alle gestelde eisen? Zonder twijfel vindt u in Wesselink Kozijnen uw betrouwbare partner.

Lees verder

Direct aan de slag?

Wesselink Kozijnen is de houten kozijnen fabriek voor uw kozijnen

Houten kozijnen kunnen de finishing touch zijn voor uw bouwproject. Maar dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat op duurzame wijze geproduceerd wordt en geleverd wordt volgens alle gestelde eisen? Zonder twijfel vindt u in Wesselink Kozijnen uw betrouwbare partner.

Lees verder

Direct aan de slag?

Keurmerken

Naast de keurmerken: FSC | STIP | Politiekeurmerk, heeft Wesselink Kozijnen ook de certificaten: KOMO | VCA | SGT/Hout 100%. Hierdoor worden we op zeer regelmatige basis getest en getoetst en kunnen we altijd blijven leveren zoals u van ons mag verwachten. Wij werken heel hard om u zekerheid te geven, zodat u zonder zorgen uw houten kozijnen kunt bestellen in de fabriek van Wesselink Kozijnen.

Timmerfabriek

Bovenop alle keurmerken en certificaten zijn we ook aangesloten bij TimmerSelekt Groep. Een groep van timmerfabrikanten en aanverwante bedrijven die houten kozijnen naar een hoger kwaliteitsniveau brengen. Dit gebeurt door middel van doordachte innovaties, passend binnen Wesselink Kozijnen.

Het lidmaatschap van TimmerSelekt Groep sluit perfect aan op de QRM-methode waarmee wij de werkprocessen binnen Wesselink Kozijnen hebben ingericht.

Werken volgens de QRM-methode

QRM staat voor Quick Response Manufacturing en is een verbetermethode in het logistieke proces voor klant specifieke productie. Deze QRM-methode maakt de doorlooptijden zo kort mogelijk.

Werken volgens QRM betekent dat de focus ligt op het verkorten van de tijd tussen de diverse handelingen in plaats van het verbeteren van de handeling zelf.

QRM binnen Wesselink Kozijnen

Houten kozijnen vragen om maatwerk. Werken volgens richtlijnen, maar altijd conform de specificaties van de opdrachtgever. Toch is het Wesselink Kozijnen gelukt om het QRM-proces door te voeren.

Voorraden in het QRM-proces

De juiste mix tussen de voorraad die nodig is voor de continuïteit van het productieproces en de bulkvoorraad. Bulkvoorraad kan namelijk het proces verstoren, omdat het in de weg staat en het geld kost in plaatst van dat het iets oplevert.

Renovatieprojecten volgens de QRM-methode

Als renovatiespecialist heeft Wesselink Kozijnen te maken met een grote variëteit in houten kozijnen, veel meer dan in nieuwbouwprojecten. Dit is te wijten aan scheefstand of kleine afwijkingen in de gebouwen. De details die we hebben doorgevoerd maken dat de kozijnen zelfs geplaatst worden in projecten waar de meest strenge eisen gelden. Amsterdam is bijvoorbeeld een gemeente die de lat hoog heeft liggen, maar wij weten hoe we moeten renoveren in Amsterdam. Wij kunnen namelijk door het QRM-systeem nieuwe kozijnen plaatsen met moderne eisen en gemak, maar met het uiterlijk van de oorspronkelijke kozijnen.

Communicatie is cruciaal binnen QRM

Het maken van goede interne afspraken en deze afspraken nakomen is essentieel in de QRM-methode. Alles draait om samenwerken, medewerkers inzetten op hun specialisme en openstaan voor ideeën of opmerkingen van teamleden. Samenwerken en open communicatie is de sleutel tot het kunnen nakomen van de gemaakte afspraken.

De klant profiteert van QRM

Omdat de interne communicatie en samenwerking goed verloopt, is het mogelijk om met u duidelijke afspraken te maken en deze ook na te komen. U krijgt altijd een reële levertijd en de juiste informatie, ook in deze turbulente tijd van lange levertijden en hoge grondstofprijzen. Omdat wij werken volgens de QRM-methode betekent dit voor u: eerlijkheid, duidelijkheid, snelheid en zekerheid.

Houtsoorten

Wesselink Kozijnen draagt met trots het FSC-keurmerk en STIP-keurmerk. Deze keurmerken garanderen dat we alleen werken met verantwoord geproduceerd hout.

Accoya

Accoya gemodificeerd hout biedt de beste combinatie van stabiliteit en duurzaamheid. Dit hout is uitvoerig getest op slijtvastheid, dimensiestabiliteit en duurzaamheid.

Sapeli mahonie

De loofhoutsoort Sapeli mahonie heeft een matig grove nerf, is rozerood van kleur en heeft vaak een mooie goudachtige glans. Het hout groeit in West-Afrika en de roze kleur verkleurt tot diep roodbruin.

Meranti

Meranti is de verzamelnaam voor een aantal uit Zuidoost-Azië afkomstige houtsoorten. Het zijn duurzame houtsoorten die van nature niet vergrijzen en goed te bewerken zijn.

Beuken

Het hout van de beuk is de meest gangbare soort in Europa. Daardoor is deze loofboomsoort een van de belangrijkste houtsoorten voor de Nederlandse industrie.

Grenen

Hout dat afkomstig is uit Pinus-bomen valt onder de noemer Grenen en betreft een naaldhoutsoort en is veelal afkomstig uit Amerika.

Productieproces in de houten kozijnen fabriek

Wesselink Kozijnen is niet zomaar een Timmerfabriek, maar produceert houten kozijnen in hun fabriek met precisie en passie. Het gehele productieproces is ingericht op het maken van enkele kozijnen. Iedere sponning is een apart onderdeel van het houtwerk en wordt onafhankelijk van andere sponningen in productie genomen.

Na de productie van alle losse houten onderdelen, worden de benodigde aanpassingen handmatig gedaan. Zeker in renovatieprojecten gelden vaak afwijkende maatvoeringen, aanvullende sierwerk en extra profielen om de juiste uitstraling te creëren voor het pand.

Het op kleur brengen en afmonteren van het volledige kozijn gebeurt door de handen van onze specialisten. Zelfs de beglazing plaatsen en kitten we handmatig. Ook het transport verzorgen we voor u en als u dat wenst zorgen we voor het plaatsen van het houten gevelwerk bij u op locatie.

Contact

Heeft u vragen over de keurmerken, houtsoorten of de mogelijkheden en uitdagingen voor uw particuliere bouw, renovatieproject of nieuwbouwproject? Het hele team van Wesselink Kozijnen staat voor u klaar, neem direct contact met ons op. Ook kunt u eenvoudig via de website uw offerte aanvragen.

Projecten van onze Timmerfabriek

Particulier

Omdat we het productieproces hebben ingericht op het maken van enkele kozijnen, is het voor ons geen probleem om kleine oplages te produceren. Dus ook uw particuliere aanvragen zijn meer dan welkom. Met duidelijke communicatie en korte lijnen, kunt u als particulier rekenen op Wesselink Kozijnen. Besluit u om uw project uit handen te geven aan een aannemer? Ook dat kan! Wij garanderen dat uw aannemer bij ons niet voor verrassingen komt te staan.

Renovatie

Houten kozijnen produceren met de nieuwste en modernste technieken met het uiterlijk van het originele pand. Dat is de specialiteit van Wesselink Kozijnen. Aanvullende profielen, sierwerk en afwijkingen in de maatvoering door scheefbouw of togen, passen wij handmatig aan.

Nieuwbouw

Omdat nieuwbouwprojecten minder afhankelijk zijn van afwijkingen in de bouw, kunnen we eenvoudig en heel exact houten kozijnen produceren. Het afmonteren en op kleur brengen blijft bij Wesselink Kozijnen handwerk, maar wij schrikken niet van grote oplagen.

Of het nu gaat om een project van gigantische omvang of juist om een enkele pui of kozijn, bij Wesselink Kozijnen is uw bouwproject in goede handen.

Hoge kwaliteit kozijnen

Officieel goedgekeurd door Welstandsbehteer voor het leveren van de kozijnen.

Ruim 50 jaar expertise

Officieel goedgekeurd door Welstandsbehteer voor het leveren van de kozijnen.

Uitstekende aftersales service

Officieel goedgekeurd door Welstandsbehteer voor het leveren van de kozijnen.

Onze timmerfabriek

Onze timmerfabriek

Wesselink Montage is een onderdeel binnen de Wesselink Groep, wij monteren houten kozijnen die wij zelf inmeten, uitwerken en produceren. Daarnaast doen wij bouwkundige werkzaamheden voor onze opdrachtgevers indien gewenst. Houtrotherstel en onderhoud aan houten kozijnen uit, dit alles met een betrouwbaar team, bestaand uit vaste en gediplomeerde medewerkers die al jaren hun handen nergens voor omdraaien en wie geen uitdaging te groot is. Wij zijn een gediplomeerd bedrijf en in het bezit van VCA. We werken volgens de voorschriften die gelden in de branche. Tevens zijn we een erkend leerbedrijf, zo dragen wij bij aan een stukje maatschappelijk ondernemen.

Onze timmerfabriek

Over Wesselink Kozijnen

In de A12-regio van Doetinchem tot en met Amsterdam is Wesselink Kozijnen al meer dan 50 jaar actief in renovatie- en nieuwbouwprojecten.

  • Werken volgens de QRM-methode
  • 50 jaar actief in renovatie- en nieuwbouwprojecten
  • Hoogwaardige producten,en het beste advies
Meer weten over Wesselink Kozijnen?

Al ruim 50 jaar kwaliteit, gecertificeerd & aangesloten bij: